Header image
Header image
Header image
Header image

Circulair werken in the Dutch Mountains

The Dutch Mountains is een woon-, werk- en verblijfsomgeving die volledig circulair moet zijn. Het concept wordt nu ontwikkeld door 7 partners en moet in 2020 gerealiseerd zijn.

The Dutch Mountains is een woon-, werk- en verblijfsomgeving dat volledig circulair moet zijn. Het concept wordt nu ontwikkeld door 7 partners en moet in 2020 gerealiseerd zijn.

Veranderend gebouw
De Dutch Mountains is een circulaire gebouwde omgeving die in staat moet zijn met de tijd te veranderen en te groeien. Het project omvat de ontwikkeling van een nieuw exploitatie- en organisatiemodel: licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties, gevels en grond zijn binnen het systeem van The Dutch Mountains allemaal diensten. Het concept bevat een hotel met longstay- en shortstay faciliteiten. Het heeft een openbaar park dat voorziet in de waterretentie. Voorzieningen zoals restaurants, café’s, fitness, kinderopvang en een supermarkt zijn voorhanden.

The Dutch Mountains moet al vanaf de start maximaal zelfvoorzienend zijn, met gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. Samen met allerlei high tech bedrijven en instituten in de regio wordt gewerkt aan de realisatie van het idee.

Slimste regio Nederland
The Dutch Mountains wordt gevestigd in Brainport Eindhoven, op de Run in Veldhoven, direct aan de Brainport Avenue. Door de toepassing van allerlei regionale hightech innovaties moet het 'symbool staan voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd'.

Tot medio 2017 werken de initiatiefnemers aan een functioneel ontwerp van het dienstenmodel. Ook het architectonisch ontwerp en het exploitatie-en organisatiemodel wordt nu ontwikkeld. Parallel daaraan ontwikkelen de partners het Brainport Experience Concept. Medio 2017 gaat de eerste spade voor The Dutch Mountains de grond in.

Partners
Partners zijn AAFM, Asito, BLOC, Dell Technologies, Honeywell Building Solutions, Spie, Studio Marco Vermeulen, Urban Xchange. Kennispartners zijn Twice, TU/e, Arup en Slimbouwen.

Over Duurzaam Inkopen

Minimale milieuschade, eerlijke handel, goede arbeidsomstandigheden en het creëren van plaatsen op de arbeidsmarkt. Inkopers hebben invloed op de duurzaamheid van producten die zij inkopen en op de keten.

Ook de overheid wil duurzaam inkopen.

Lees hier meer over het programma Duurzaam Inkopen van de overheid.